Bibliografi

Max og Lurifax, børnebog, Branner og Korchs Forlag, 1983
Max er på besøg hos sin mormor, da der pludselig en nat kommer en underlig skikkelse ud af uret. Det er Lurifax, og han fortæller, at han bor i Arkapia, der er et land på den anden side af uret. Lurifax tager Max med til Arkapia, hvor han bl.a. møder kringlefanter, gumpegøjer og gnyller. Sammen med Lurifax hjælper Max Kong Bof med af få sin krone tilbage fra det fæle uhyre Grebneklaf.
ISBN: 87-411-5250-6. Udsolgt fra forlag

Syge under solen, roman, Net-Bog-Klubben, 1995
En gennemført erotisk-satirisk samfundsroman, der bevidst udnytter litteraturen som medie. I et højt tempo fortæller den om kunst og magi, kærlighed og skæbne. Romanen springer mellem handling og skrivesituation, ydre og indre, virkelighed og illusion, og tegner derved et absurd, humoristisk og filosofisk billede af kunstnerliv og livskunst.
Print-on-demand. Udgået fra forlag

Fugleskræmslet, roman, Net-Bog-Klubben, 1996
Magisk roman om kærlighedens ofre. Handlingen udspiller sig på og omkring en avisredaktion, hvor en kvindelig journalist forelsker sig i sin kollega, der samtidig er hendes plejebror. Romanen rejser spørgsmålet hvem lider mest, elskerinden eller den utro mand, og kulminerer lyrisk i beskrivelsen af de metafysiske transformationer personerne må gennemgå for at overleve en erotisk besættelse.
Print-on-demand. Udgået fra forlag

Drømmenes Rige, roman, Net-Bog-Klubben, 1997
En magisk-realistisk odyssé om en kvindes flugt til det jordskælvsplagede Los Angeles, hvor hun oplever en rejse ind i både konfliktfyldte, fortidige erindringer og en fremmedartet og nutidig storby. Alle i byen synes at have hemmeligheder, og langsomt afdækkes sandheden, at intet er, hvad det udgiver sig for at være, mindst af alt virkeligheden.
ISBN: 87-90511-55-7. Kr. 164,-

Månekalven og andre noveller, novellesamling, Net-Bog-Klubben, 1998
Femten fortællinger om magi, mystik og det overnaturlige. Novellerne foregår alle i nutiden, og geografisk bevæger de sig rundt i såvel Danmark som europæiske og amerikanske storbyer, hvor helt almindelige mennesker kommer ud for magiske og overnaturlige begivenheder.
ISBN: 87-85062-27-8. Kr. 177,-

Drengen der ikke ville blive stor - og som blev det, litteraturvidenskabelig afhandling baseret på konferensspeciale, Net-Bog-Klubben, 2000
Afhandling om Sir J. M. Barries Peter Pan-værker. Udover Barries værker inddrages et stort materiale bestående af biografier, litterære studier og artikler, der både refererer til Peter Pan og til litteraturforskning generelt. Det former sig som en grundig, spændende, ja til tider morsom sammenlignende, forskningsdiskuterende og litterært analyserende proces, der præcist sætter fokus både på udviklingen i Peter Pan-skikkelsen og i de tematiske problemfelter, der er knyttet til den. Afhandlingen er grundig, kyndig og elementært spændende, og at den står som et kvalificeret bidrag til en litterær fornyelse af Peter Pan-forskningen er uomtvistelig.
ISBN: 87-90733-27-4. Kr. 124,-

Den moderne død - ni nye noveller, novellesamling, Net-Bog-Klubben, 2001
Novellesamlingen beretter om dyriske studerende, synske rockmusikere, depressive elskerinder og pensionister med overnaturlige evner i en cyklus af skæbnefortællinger, anekdoter og snapshots fra det virkelige liv. Den magiske realisme, der gennemsyrer samlingens ni noveller, giver et nyt og forunderligt syn på døden i et ellers nøgternt, moderne samfund.
ISBN: 87-90733-67-3. Kr. 101,-

The Monkees - caught in a false image, biografi, Underskoven, 2001
I tresserne spillede Micky Dolenz, Davy Jones, Mike Nesmith og Peter Tork hovedrollerne i den berømte tv-serie "The Monkees", der handlede om en popgruppe. Med tiden blev de fire selv til en gruppe ved samme navn, og på den måde blev de verdens første kunstigt skabte boyband. Biografien, der blev udgivet for at fejre bandets 35 års jubilæum, hvor the Monkees stadig optrådte sammen som gruppe, begyndte som et interview med Peter Tork og udviklede sig til en komplet biografi om the Monkees. Hovedvægten er lagt på the Monkees' visuelle arbejder, især tv-serien, filmen "HEAD" og tv-showet "33 1/3 Revolutions Per Monkee", der alle analyseres dybtgående. Biografien inkluderer en annoteret diskografi, optegnelser over gruppens mange turnéer, en annoteret liste over hver enkel episode i tv-serien samt en bibliografi. Biografien er skrevet på amerikansk.
ISBN: 87-90767-31-4. Udgået fra forlag

Twisted Tales of Thanatos, novellesamling, Underskoven, 2003
Seks af samlingens syv noveller har tidligere været offentliggjort på dansk, hvor de er blevet udvalgt fra forfatterens to novellesamlinger og forskellige litterære magasiner. Forfatteren har selv forestået oversættelsen. Novellen The Railway Tracks from Hell er skrevet specielt til denne samling og er således ikke lig med den danske novelle Helvedes Jernbanespor fra 1998. Samlingen er skrevet på amerikansk.
ISBN: 87-90767-72-1. Udgået fra forlag

Nyhedsformidling - gemt og glemt i skillingstryk, Syddansk Universitet, 2003
Ph.D.-afhandling om den nyhedsformidling, der finder sted i gamle, danske skillingstryk i perioden 1870-1910. Afhandlingen indeholder 10 case-studier, hvor en nyhed følges fra gamle retsprotokoller over dagbladsomtaler til skillingstryk med henblik på at se, hvorledes en nyhed formidles. Afhandlingen ser desuden på både produktion og reception af skillingstryk, analyserer deres illustrationer og titler m.v.
Begrænset oplag

Agnes Schmidt-krimier, kriminalserie, ugebladet Hjemmet, 2004-2005
Hyggelige krimier med Agnes Scmidt i hovedrollen. Hendes afdøde mand, Alfred, var ved politiet, det samme er sønnen Ole, men når det virkelig brænder på må Agnes selv rykke ud. I serien er udkommet:
Tasketyven, Hjemmet nr. 36, 2004
Tyveri i nørkleklubben, Hjemmet nr. 37, 2004
Byfesten, Hjemmet nr. 39, 2004
Modetyven, Hjemmet nr. 2, 2005
Man kan vel ikke gøre for, at man har charme, Hjemmet nr. 15, 2005
Skoda på afveje, Hjemmet nr. 32, 2005
mailto:red@hjemmet.dk

Greatest Hits 1996-2011, novellesamling, Smashwords, Amazon m.v. 2012
"Greatest Hits 1996-2011" fejrer Lise Lyng Falkenbergs første 15 år som novelle-forfatter. Samlingen indeholder hendes ti mest populære noveller, som her er offentliggjort i ebog-format for første gang. Fordømme, død, kærlighed og magisk realisme er temaerne i denne litterære Top 10, hvor læserne kommer på rundtur til Helvede, København og Manhattan i selskab med rustne rockstjerner, svigefulde skuespillere, genfærd og gudinder. Samlingen er skrevet på engelsk.
Smashwords ISBN: 978-1-4660-0813-7. Kr. 11.48

Souls Astray, roman, Smashwords m.v. 2012
Da forfatterinden Erica Blum forelsker sig i filmstjernen Jack Evander, tror hun, at dette er den store kærlighed. Hvad hun ikke ved er, at hendes nye luksuriøse liv hurtigt forvandler sig til et mareridt, for ikke blot er Jack en uforbederlig playboy, han bor også i et hjemsøgt hus, hvor onde ånder fra hans fortid forsøger at få ram på hende. Romanen er skrevet på engelsk.
Smaswords ISBN: 978-1-4764-1623-6. Kr. 17,50

The Monkees - Caught In a False Image, revideret udgave, biografi, Smashwords, Amazon m.v. 2012
Fuldt opdatered udgave af 2001 biografien om The Monkees. Biografien er skrevet på amerikansk.
Smashwords ISBN: 978-1-4746-2233-6. Kr. 11,48

Build Me a Bridge, roman, Smashwords m.v. 2012
En psykologisk roman om gensidig afhængighed, alder, kærlighed og mord. De enæggede tvillinger, Adrian og Charles Lewis, har opnået success med deres rock-band Pan's Revenge, men deres verden forstyrres, når død og kærlighed trænger ind i deres liv. Usikkerhed, frygt, fordomme og en mystisk morder truer med at skille brødrene ad, og efterhånden bliver de nødt til at erkende den foruroligende årsag til deres genside afhængighed. Romanen er skrevet på engelsk.
Smashwords ISBN: 978-1-3016-3951-9. Kr. 17,50

The Boy Who Would Not Grow Up - But Did, litterært studie, Smashwords, Amazon m.v. 2013
Lise Lyng Falkenberg er en af verdens førende Peter Pan forskere. Da den originale danske version af denne bog udkom i 1999 under titlen "Drengen der ikke ville blive stor - og som blev det", blev den hyldet som en ubestridelig litterær fornyelse af Peter Pan forskningen. Den blev anset for at være den mest grundinge, informative og underholdende bog om emnet og anses stadig for at være et af de mest essentielle værker om Peter Pan.
Smashwords ISBN 978-1-3018-6731-8. Kr. 11,48

Never Mind It, roman, Smashwords, Amazon m.v. 2013
Forfatterens egen oversættelse af 1995-romanen "Syge under Solen". Da denne ironiske og vittige metatekst udkom på dansk, roste anmelderne Lise Lyng Falkenbergs sprudlende fortælleglæde og unikke narrative evner. Og denne postmodernistiske roman er bestemt noget for sig selv. Forsætligt og sarkastisk bryder den alle narrative regler og tester litteraturens grænser. Romanens plot om forfatteren Peter og hans kamp for at overleve som ærlig kunstner er lige så bizar som romanens form, men bag de excentriske karakterer og deres absurde problemer gemmer sig en historie om kærlighed, ærlighed og den svære kunst at udtrykke sig som kunstner. Det er vanvittigt, det er sjovt, og det er dybt.
Smashwords ISBN 978-1-3018-0698-0. Kr. 17,50

Look Wot I Dun, Omnibus Press, 2013
Historien om trommeslageren Don Powell fra Slade - den officielle Don Powell biografi. Ved hjælp af dagbogscitater, interviews og egen research har Lise Lyng Falkenberg med biografien "Look Wot I Dun" skabt en enestående dokumentation af an mands kamp for at finde sig selv bag sit image som Slades uundværlige trommeslager. Hun tegner et underholdende men lødigt og hudløst ærligt portræt af en almindelig mand med et ualmindeligt job, der kæmper med både berømmelse og hukommelsestab samt følgerne deraf såsom mindreværd, alkoholisme og ensomhed. Yderligere blander hun sine interviews med Don Powell og hans familie, venner og kolleger (bl.a. Gene Simmons (Kiss), Francis Rossi (Status Quo), Andy Scott (Sweet) og Suzi Quatro) til en ny og anderledes type biografi, hvor hukommelse går igen som tema. For hvem husker egentlig hvad, og husker forskellige mennesker forskelligt?
Fås hos Amazon.co.uk og i førende boghandlere.
ISBN: 9781783050406. Kr. 230,-

Metanoia, Smashwords, Amazon m.v. 2016
"Metanoia" er en rejse ind i Lise Lyng Falkenbergs ejedommelige univers, hvor spøgelser lurer, engle flokkes, og mænd forvandles til fugleskræmsler. De ti noveller i denne samling kredser tematisk omkring myter, død, kærlighed, fortrydelse og forræderi i Falkenbergs karakteristiske, magisk-realistiske univers, og rejseguiden på denne tur er ingen anden end Lille Johnny Sleepwalker. God fornøjelse!
Smashwords ISBN 978-1-3117-0335-4 kr. 13,16

Mind Drops, Amazon 2022
Som markering af hendes 40 år som fiktionsforfatter, har Lise Lyng Falkenberg til denne novellesamling håndplukket tretten af sine bedste korte værker. Fra bestsellernovellen "The Blackbird" over den tidlige novellette "Mooncalf og Twitter Haiku digte til den helt nye uhyggelige novelle "The Beetle" repræsenterer værkerne forfatterens arbejder med karakteristisk brug af magisk realisme, horror og stream-of-conciousness. Vær forberedt på en vild tur ind i forfatterens hjerne!
Amazon paperback ASIN B09LGNVD16 kr. 77,38  / e-bog ASIN B0BLF83WKI kr. 18.85

The Adventures of Bibble Brick, Amazon 2022
Den britiske trommeslager Don Powell, kendt fra halvfjersernes britiske glamrock band Slade, skrev det originale manustript til denne børnebog, men den blev først udgivet, da han slog sig sammen med Lise Lyng Falkenberg. Sammen har de genskrevet historien, så den blev mere nutidig uden at miste sin originale charme, humor og særhed. Bogen handler om den lille sten Bibble som forlader stranden for at se, hvordan det er et bo inde i landet. Her bliver han del af en professionel boksers følge, får nye venner og bekæmper skurke. Historien er stadig vinunderligt uegnet for yngre børn grundet sit boksemotiv, fordrukne natklubscener og en meget sexet edderkop!
Amazon hardcover ASIN B0BFV26SN4 kr. 73,16 / e-bog ASIN B0BF1B2F6Y kr. 25,37

Antologier, enkelte noveller m.v.

1993:
Pigen i rosenbusken, novelle, Hendes Verden

1994:
Det forstenede hjerte, novelle, Hendes Verden

Lykken kom som et nys, novelle, Hendes Verden

Nede i fru Hansens kælder, novelle, 64 Sider

1995:
Glemmemanden, novelle, KULT UR

1996:
Understrømme, lyrikantologi (5 kærlighedsdigte), Fyns Værk

2001:
Bigal's Nasty Café, novelle, Forfatternet

 

Artikler, anmeldelser og essays trykt i

GYDEN, udgivet af Studenterrådet ved Odense Universitet

1986:
Minder fra et thé-selskab, maj

1987:
Beskæftigelse for dyrene i zoo, maj
Modsætninger mødes…, oktober
It's showtime, oktober

1988:
Havets bærer, februar
Nattergalen, marts
Hvor skal vi bygge og hvor skal vi bo, april
Nær fritid, maj
Byg & Bo - var der ikke en som lo, september
Modig kunst, september
1968 eller de tre store B'er, oktober
Trick og Treat, november
Grisen tra-la-la, december

1989:
Rembrandt i Odense, februar
Forbuden frugt på Torso, marts
Når klaskedans bliver til torden, maj
Glaskunst, september
Imagine, oktober
Filmen om Frida Kahlo, november
Sensommerdage, december

1990:
Døde poeters klub, februar
En tør hvid årstid, februar
Peter og Willy, februar
Fastelavn, marts
Picasso, april
Los Angeles - byen og busserne, maj
Se på kunst i Odense, august
Open Air Film, september
Står der måske wienerbrød på ryggen af mig, oktober
Rockens billeder, oktober
En spøgelseshistorie, november
Englen,
november
Hva' ska' vi lege spø'r vi hinanden…, december

 

Kulturtidsskriftet Vinden

1994:
Rugemødrene på Raktus, december
Glemte billeder - glem dem!, december
The Nightmare before Christmas, december

1995:
Om kærlighed og andre dæmoner, februar
Tæt på René Birkholm - serietegner, februar
Tæt på Gitte Nurup - billedkunstner, april
Tæt på Ride the Naked Fish, juni
En forfærdelig stor historie, juni
Lyrikfestival 95, august
Tæt på Kenneth Geneser, august
Ed Wood, august
Park Lane, august
Tæt på Marlowe - kunstmaler, oktober
Apollo 13, oktober
Pan, oktober
Billeder for børn, oktober

1996:
Body art - bloody art - bloody hell!, februar
Tæt på Lise Lyng Falkenberg, februar
Little Nemo in Slumberland, april
Jumanji, april
Seven, april
Tæt på Kenneth Balth Jensen - kunstmaler, april
Bøger på internet - bøger på diskette, maj
Tæt på Lene Lindkvist - designer, maj
München - kontrasternes by, september
Tæt på Peter Tork fra "The Monkees", september
Clerks, september
Gensplejsnings-kaos, november
Tæt på Fyns Værk, november
Independence Day, november
Twister, november
De fortabte børns by, november
Skønheden og udyret, november
Tæt på Værftet, december

1997:
The Pillowbook, februar
Tematjansen - solo, februar
Stilled lives, februar
Luk øjnene og fold ørerne ud, februar
Odense, DK, februar
Mars Attacks!, februar
Tematjansen - du må ikke slå ihjel, april
Monkeemania - igen!, juni
Tematjansen - sport, juni
Tematjansen - stil, september
Den internationale Odense Film Festival, september
Men in Black, september
Fem minutter i himlen, september
Kunst fra Los Angeles, september
Tematjansen - danskhed, oktober
Danskerne på prærien, oktober
Tematjansen - finansloven, december
Dansk Kunst 97, december
Hades Hersker Herkules, december

1998:
Kunstens kår, februar
Tematjansen - -ismer, februar
Skillingsviser på internettet, februar
Basquiat, februar
Tematjansen - fremtid, april
Deep Impact, juni
Tematjansen - flugt, juni
De støjende oaser, august
Odense Film Festival, august
The big Lebowski, august
Surferne kommer, august
Tematjansen - støj, august
Tematjansen - uhygge, oktober
Det spøger!, oktober
Vær folk som går forbi, oktober
Tematjansen - had, december
Statens Museum for Kunst, december
Massens ornament, december
En aften med Jakob Stegelmann…og Antz, december

2000:
Odense Film Festival, september
Peter Pan, september
Shoe Sued Blues, september
Fantasia, december


Kulturavisen àjour

1995:
Tegneserieeventyr i Odense, januar
Verdens bedste værksted, april

1996:
Anekdoter fra hverdagen, marts

 

Kulturtidsskriftet KULT UR

1995:
Rock - en del af et større hele

 

Det amerikanske musiktidsskrift MBF, bidrag til

1995:
News & Bits, juni
News & Bits, december

1996:
News & Bits, september
News & Bits, december

1997:
News & Bits, december

1998:
News & Bits, december

2002:
News & Bits, marts

 

Filmtidsskriftet Levende Billeder

1996:
30 år som aber - The Monkees, januar

 

Kunsttidsskriftet Kunst

1997:
Danmarks største total-kunstværk, første kvartal

 

Årbogen Dansk Kunst

1997:
De sataniske vers (anmeldelse af Søren Marlowe Mosegaards malerier i Overgaden i København og i Kunstnernes Hus i Århus)
Diffuse smertepunkter (anmeldelse af Nina Maria Kleivans fotografier på Museet for Fotokunst i Odense)

1998:
Den indespærrede natur (anmeldelse af Erik Torp Øckenholts udstilling hos Galleri Jespersen, Odense)

1999:

Intet nyt under solen (anmeldelse af Ivar Tønsbergs malerier hos Galleri Jespersen, Odense)

2001:
Besnærende ensomhed (anmeldelse af Torben Eskerods fotografier i Odense Adelige Jomfrukloster)
Natur og civilisation (anmeldelse af Michael H. Kirkegaards udstilling hos Galleri Jespersen, Odense)

2002:
Rapport fra Blokland (anmeldelse af CUDIs udstilling på Brandts Klædefabrik)

2004:
Culture morte (anmeldelse af Mette Helena B. Rasmussens malerier i Det Fynske Kunstakademis udstillingsrum på Brandts Pantheonsfløj)

2005:
Scener fra et ægteskab (anmeldelse af Hanne Nielsens og Birgit Johnsens videoværker på Brandts Klædefabrik)

 

Nynedsbladet BLA', 1/2003

2003:
Nyhedsformidling - glemt og gemt i skillingstryk

 

Regionalavisen MidtVest, uge 30, 2005

2005:
Fra Midtengland til Midtjylland (interview med Slade-trommeslager Don Powell i forbindelse med årets 60'er festival i Holstebro)

 

www.trommeslageren.dk, on-line magasin

2005:
Don Powell (interview med Slade-trommeslager Don Powell vedr. trommer)

2006:
Don Powell biografi

 

LokalAvisen ugenyt, nr. 32, 2005

2005:
Don er klar til Ølstykke (interview med Slade-trommeslager Don Powell i forbindelse med open air koncerten "New glam rock" på Ølstykke Idrætsanlæg)

 

Birkerød Avis, uge 4, 2006

2006:
Jeg er stadig Don Powell (interview med Slade-trommeslager Don Powell i forbindelse med Slades 40 års jubilæums-turné, der startede i Mantziusgården, Birkerød)

 

Sønderborg Ugeavis, uge 23, 2006

2006:

Glamrock-jubilarer til Nord-Als Musikfestival (interview m. Don Powell)

 

Ugeavisen Odense, nr. 27, 5. juli 2006

2006:

5 minutter - Går aldrig på scenen uden tandbeskytter og handsker (interview m. Don Powell)

 

Beboeren

2022:
Frederik VII's Stiftelse har nu fået dødsstødet - nr. 42
Fem generationer i vores kvarter - nr. 43
Tror du på nisser? - nr. 44

2023:

Interview med musikeren Ras Bolding - nr. 46
Et ansigt i kvarteret, Margit og Eric Johansson - nr. 47
Farvel til Hekkes Genbrug - nr. 47
Interview med den klassiske guitarist Jesper Sivebæk - nr. 47
Kirkens Korshær Genbrug - nr. 47
Interview med forfatteren Lise Lyng Falkenberg  - nr. 48

 

 

Se også forfatterens blog:
Point of View:
http://www.liselyngfalkenberg.blogspot.com

 

Back